fredag 31. desember 2010

Godt Nytt År

Da er klokka snart slagen, og vi går inn i ett nytt år med nye muligheter...


..og det har jammen vært ett kontrastens år..


..sorg&glede.. slit&kos..
..men likefullt et år fyllt med minner..


..i natt skal jula ryddes bort....en tradisjon jeg har hatt i mange år. Når nyttårsfesten er over er det fram med pappeskene..

..i år skal det nye året feires i Sarpsborg, og vi skal ha med Pannecotta, yummi..


GODT NYTT ÅR

torsdag 30. desember 2010

Før&etter


Jeg kan nesten ikke tro det selv, men slik så veggen ut før den ble revet...Jeg hadde egentlig et ønske om en rustikk murvegg, men alt måtte rives...og det er jeg glad for nå som lyset slipper til.


    


Nå begynner saker&ting å falle på plass i
resten av 2. etasje også. Mye fint å vise
dere i tiden som kommer...


Slik ser den samme veggen ut i dag....
Mye jobb, men det ble fantastisk fint.

tirsdag 28. desember 2010


 Vinduet mellom stua og gangen...


Jeg er glad for at jeg tok umaken og kostnaden med å montere et vindu mellom stua og gangen. Lyset slipper til i gangen, og det ble så luftig og fint. Vinduene kjøpte jeg på Gjenbruket i Moss, tror jeg betalte 300.- kroner pr. stykk. Patinaen er helt skjønn.
 

Skiferen i gangen hører til grua på kjøkkenet, som ikke er ferdig montert. Jeg ser rammen som jeg har kjøpt på Kremmerhuset har kommet med på bildet også. Den havner nok på veggen til Lillesessa..

onsdag 22. desember 2010

Unikt vindu

Målet med å resteurere var å finne tilbake til den opprinnelige fasaden. Jeg har et stk bilde (headeren) som brukes som utgangspunkt. Da jeg rev ned ymse lag med tapet og panel inne, fant jeg målene på dette vindu.  Det finnes et likt i nabolaget. Før snekkerene satt i gang, hadde jeg ikke sett for meg en "hylle" under det det lille vinduet. Men det ga vinduet sjel og en helhet synes jeg. Det skal males en gang til, derfor er ikke den gule tapen fjernet. Vindusposten er på hele 40 cm. Bilder fra utsiden kommer senere når veggen er kledd.


Det har vært vanvittig mye jobb. Huset er bygget av knubb med leire mellom lagene. Når vi rev, ble det et støvlag med sot, leire, og frø! på 4 cm, over hele etasjen!  De observante kan se et grande vepsebol i taket.
tirsdag 21. desember 2010

en liten smak

God Jul
.. til dere..
..en liten smakebit av stua..
Nå er det veldig lenge siden jeg har blogget!
De som får til å blogge, samtidig som de restaurerer tar jeg av meg hatten for. Med full jobb, 2 prinsesser, og restaurering har det ikke vært tid til andre hyggelige ting.
Skal prøve å være litt mer aktiv med blogginga framover.
Hurra, mens jeg sitter her å skriver ringte han som skal monterere grua mi!
6. Januar er de i gang!
Jeg hadde egentlig en avtale med et annet firma før Jul, men de viste seg å være useriøse.
Men vi fryser ikke. Jeg har valgt å snu hele huset på hodet... Stue, kjøkken og et toalett i annen etasje, og 3 soverom, bad og bod i 1. etasje. Fordeler med det er at varmen stiger opp, vi bor mer usjenert, det er kjøligere å sove nede om sommeren. Mindre tråkk i trappa når jentene har besøk. Ulempen kan være at det kan bli litt bæring når vi skal kose oss ute om sommeren, men det finnes mange kose og praktiske kurver å bære i.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails